Ce-aveți, bre, cu România?

Câteva țări în care e MULT mai nasol decât în România:

Afganistan, Albania, Algeria, Argentina,Bolivia, Bosnia, Botswana, Burundi, Bhutan, Cambogia, Camerun, Ciad, Chile, Columbia, Congo, Republica Democrată Congo, Cuba, Djibouti, Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Eritrea, Etiopia, Fiji, Gambia, Gabon, Ghana, Guatemala, Guinea, Guinea Bissau, Guyana, Haiti, Honduras, India, Indonezia, Iran, Irak, Israel (Palestina), Jamaica, Iordania, Kenya, Corea de Nord, Kuweit, Kirghistan, Laos, Liban, Liberia, Libia, Malawi, Malaezia, Moldova, Maroc, Mozambic, Myanmar, Namibia, Nauru, Nepal, Niger, NIgeria, Pakistan, Palau, Paraguay, Peru, Ruanda, Samoa, Somalia, Africa de Sud, Sri Lanka, Sudan, Suriname, Swaziland, Siria, Senegal, Tanzania, Togo, Tonga, Trinidad-Tobago, Tunisia, Tuvalu, Uganda, Uruguay, Venezuela, Sahara de Vest, Zair, Zambia, Zimbabwe și Vatican.

Adică vreo 90% din țările lumii. Grosier, că nici eu nu știu toate țările, nici ele nu mai sunt ce-au fost.

Țări corupte, violente, zguduite de războaie civile și dictatori, de pacifismul american sau al vecinilor binevoitori, de sărăcie, țări fără apă potabilă, cu speranța de viață la jumătate față de noi. Țări în care oamenii trăiesc cu 1-2 lei pe zi. Țări în care copiii sunt obligați să muncească sau să se prostitueze de la vârsta la care noi ascultam și credeam în basme.

Dar noi traian băsexu și bianca drăgușanu și n-avem autostrăzi. Și pantofii cu diamante ne strâng.

Hai să mai și terminăm cu jelitul! Că deja a devenit redundant și enervant ca acul pe un disc de vinil. Zgâriat.

You may also like...

11 Responses

 1. dodoi says:

  Vatican? Nu pot sa cred ca un intr-o mica zona din Roma se traieste mai prost decat in Romania? Apoi unde in Romania? In Bucuresti, in vreun orasel cu soba cu lemne la bloc, sau intr-o casa cu wc-ul in curte? La fel in Argentina! E la doua locuri in spatele Romaniei d.p.d.v al PIB-ului ( vezi https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita ) dupa IMF si World Bank, iar dupa ONU cu vreo 8 locuri in fata Romaniei.

  • Maddame says:

   Era o glumă faza cu Vaticanul,că anume cum ar fi să trăiești într-o țară fără femei.
   Dar felcitări că ai citit toată lista!
   Recunosc că nu mai știu cum am ales țările. Au trecut 5 ani de atunci

 2. Nilufera says:

  Eu nu am vazut pe lista nici o tara din UE, deci comparatia e redundanta 🙂

  • Maddame says:

   Dar lumea nu se limitează la UE! E drept, în funcție de sistemul de referință poți ieși bine sau rău la orice statistică.

   Dar ideea era că din punct de vedere al umanității in general, nu stăm atât de rău încât să ne jelim în ritmul în care o facem.

 3. ciprian says:

  Cateva tari nu prea au ce cauta acolo la categoria mai bine decat in Romania. Africa de Sud? Hai sa facem o comparatie la nivelul de trai Cape Town vs Bucuresti…Chile, Uruguay, Peru? Sunt mult peste Romania ca infrastructura iar capitalele chiar ofera ceva….acum depinde ce skilluri are fiecare. ca ospatar probabil e mai bine Bucuresti…

 4. Maddame says:

  Ai fost vreodată în vizită în Africa de Sud?
  Eventual la o plimbărică romantică, pe plajă, să vezi cum te escortează miliția înarmată înapoi la hotelul tău?
  Sau ca expat, să trăiești într-o colivie aurită, pentru că străzile nu sunt sigure?

  Dar Bucureștiul e aglomerat și prăfuit. Bu-hu.

 5. Catalin says:

  Locuit si calatorit prin Indonezia vreo 7 ani, plus plimbat prin tari din Asia de Sud Est. Indonezia si Malaezia nu au ce cauta pe lista. La aia si in jungla e mai ok decat prin unele sate de pe la noi.

 6. Aldus says:

  Deci cum, nu guvernul e de vină pentru lipsa noastră de perspective? Nu cei din afară? Câtă nesimțire! Huo!

  Poate ar fi interesantă și o statistică cu numărul de proprietari (din țările civilizate) ai locuințelor în care habitează. Dacă tot vrem să aducem lucrurile la numitor comun, mă gândesc că s-ar putea să constatăm cu surpriză cum românul mediu e mult mai bogat decât își închipuie.