Iubi

Aveam în liceu o prietenă care-şi alinta iubitul “iubi”. Dar nu numai în tete-a-teteul amoros, ci în discuţiile la persoana a treia chiar –  iubi a fost la mare, iubi a luat un 2 la fizică, iubi s-a lăsat de fumat, iubi s-a reapucat de fumat, iubi e colosal. Iubi.

Într-o zi l-am cunoscut pe iubi – un vlăjgan de 2m, fioros şi nu foarte dotat intelectual.

După care iar – iubi în sus, iubi în jos, iubi face, iubi drege.

După care ne-am întâlnit iar cu iubi – de data asta avea cam 1.80m,  era blonduţ şi străveziu şi cu moacă de artist.

Al treilea iubi era şaten. Al patrulea a fost iar primul.

Cu ultimul iubi s-a căsătorit anul trecut.

Şi acum vin eu cu nelămurirea – erau toţi iubi pentru că nu le ţinea minte numele? Înţeleg – şi susţin- poreclele drăgăstoase într-o relaţie. Am avut şi eu – fără excepţie- în toate prieteniile, câte un animăluţ, sau onomatopee, sau ce vreţi voi. Dar niciodată – niciodată- nu am repetat apelativele. Fiecare relaţie din trecutul meu (adevărat, nu au fost multe, mi-ar ajunge degetele de la o mână şi mi-ar da şi cu rest) a avut diminutivele, drăgălelile şi alinturile ei. Mi se pare un semn de respect faţă de omul de lângă tine să nu-l strigi ca pe fostul.

Dar oi hi eu mai nebună. Aveţi alde iubi prin istorie?

You may also like...

2 Responses

  1. Aldus says:

    Păi tu vedeai diferențele dintre ei. Sau, mai bine zis, identificai la fiecare ce are el specific, iar formulele de alint erau în ton cu aceste specificități. Prietena ta era ceva mai profundă ca tine: ea vedea esența comună a tuturor iubiților ei, dincolo de diferențele de nuanță! 😀

  2. Maddame says:

    Da, uite, nu m-am gândit niciodată ca de fapt eram o superficiala 😉