Nobelul lui Obama

Barrack Obama a primit premiul Nobel pentru pace.

De ce?

Nu, serios acum, de ce? Luminaţi-mă, pentru că eu nu tot mă chinui să văd un motiv care să susţină decizia comitetului.

Decedecedecedecedece?

You may also like...

15 Responses

  1. Zorin says:

    cica e ambasadorul lumii; unde, pe marte?

  2. Melk says:

    Si eu ma intrebam ce a realizat asa important. Mai mult a promis decat a facut, ca orice politician care se respecta. Cred ca e vorba despre discriminare (pozitiva), e negru. 🙂

  3. guest says:

    Unii spun ca e vorba de interesele Norvegiei, sa il aduca pe Obama pe la ei, etc.

  4. ceziceu says:

    de fapt e o investitie in viitor, caci el, reusind sa capteze atentia lumii intregi si mai avand si o aura foarte pozitiv atragatoare, ar putea aduce pace in timpul apropiat prin forta politica. Asa sper ei, de aia si Nobelul a mers la el 🙂

  5. mm says:

    vai de mine, in mod neasteptat, raspunsul la decedecedece vine de la Cristian Tudor Popescu: vezi http://www.tvr.ro/?play=70304

  6. Lucian L. says:

    In opinia mea, Obama e un tip super si un politician foarte bun. Care
    probabil intr-un an sau doi ar merita sa ia Premiul Nobel pentru Pace, judecand dupa tipul de politica pe care il duce. Foarte inteligenta, foarte ok.

    Dar nu acum. E prea devreme. Multe dintre proiectele sale sunt inca la inceput.

  7. brylu says:

    Pentru ca daca nu era el, Bush si urmasii sai ar fi tinut-o numa si numa in alte razboaie. El, practic, n-a facut nimic, dar e un premiu pentru ca egzista si c-o fost bun sa-i dea pe altii la o parte

  8. Maddame says:

    Deci să-nţeleg că i-au dat premiul Nobel pentru că există şi are intenţii bune. Pe care le poate îndeplini pentru că are statutul oferit de funcţie.

    Adică orice preşedinte american cu intenţii bune merită Nobelul.

    Insert evrika! emoticon here.

  9. Stephanie says:

    Pentru ca e NEGRU!

  10. Lucian L. says:

    Nu se poate spune ca n-a facut nimic. Sau se poate, dar asta inseamna ca nu te pricepi la politica internationala.

    Obama a retras trupele americane din orasele irakiene si se pregateste sa-i scoata de tot de acolo, a redus armele nucleare si a propus eliminarea lor completa, a sustinut lupta impotriva incalzirii globale , a impus o politica bazata pe multilateralism si nu a folosit amenintarea cu forta asa cum a facut-o Bush.
    Din contra, a promovat un stil mult mai logic, mai pasnic.
    Apoi, a aratat respect si deschidere fata de lumea musulmana, asa cum nu a facut-o niciun presedinte american inaintea lui.

    Totusi, eu cred ca poate trebuia sa se mai astepte un an, pana sa se concretizeze realizarile lui. Dar asta nu inseamna ca ,,e un premiu pentru ca exista” sau pentru ca e negru.

  11. Maddame says:

    Ăsta e punctul. Nu era încă timpul să primească premiul, tocmai pentru că Nobelul ar trebui dat pentru realizări şi nu pentru tentative.

    De asta nu pot să nu mă gândesc cu amărăciune: sunt pe lume chiar atât de puţini oameni care să merite un premiu pentru pace, încât să ajungă comitetul să premieze intenţiile bune?

  12. Cineva trebuie sa se linguseasca:P S-au lingusit aia si i-au dat Nobel 🙂

  13. Ratusca si cei 4 pitici says:

    Aia cu premiul “e” destepti,la fel de destepti cum e Obama..sau politica lui..cum vreti.”E” de reclama si o tatonare si o pregatire pentru chestii mai importante…va fi un mic atentat(la propriu) asupra lui si aia e..si prin asta vor mai creste un pic popularitatea si tot asa..

  14. Lali says:

    For not beign George Bush.

  15. Valentin Radu says:

    Maddame, tu nu înțelegi modu’ foarte complex în care se gândește azi.. Cică vine așa: că premiu’ pentru pace mai nou nu mai recompensează (chestie învechită, searbădă, școlărească), ci s-a trecut la alt nivel – acordarea premiului trebuie să schimbe lumea, să influențeze evenimentele. Deci Obama va fi forțat să fie cuminte cât e președinte, ca să nu infirme încrederea investită ș.a.m.d. Firește, dacă Obama începe un război (chiar nevoit), Academia Norvegiană se face de toată cacaua și atunci văd ei cum se descurcă.
    Mai e și altă variantă: nu se mai premiază persoanele, ci simbolurile (Obama e un simbol etc.). Dar atunci la anul premiul va merge la Mickey Mouse.