Nu ne mai înţelegem

Mai ales noi, doamnele creaţiei, suntem des neînţelese şi suferim crunt din cauza asta, făcând dintr-o situaţie cel mult penibilă o stare de graţie.

Să mă explic: Ai o zi grea la serviciu, şeful a ţipat la tine (sau a ţipat în general, iar tu te-ai simţit), ţi s-a rupt o unghie şi părul arată ca şi cum ai fi băut apă dintr-o priză. Mergi acasă îmbufnată şi tot ce îţi doreşti e ca iubitul să te ţină în braţe şi să te mângâie pe căpşor.

Sus-menţionatul iubit stă la calculator şi tocmai a supravieţuit 11 runde la Call of Duty, Attack of the Nazi Zombies. Te vede îmbufnată şi te întreabă suav: Ce-ai?

Nimic, răspunzi înţepată, te arunci pe o canapea şi intri în starea de graţie cu care am început povestirea. Eşti neînţeleasă. Suferi. El nu te merită. Nu te iubeşte. Nu empatizează cu tine, săraca,  deşi tu chiar încerci. Nu era vizibil cu ochiul liber că eşti supărată? Că ai nevoie de love şi tandreţe? Porcul, măgarul.

Între timp junele a supravieţuit deja a 15-a rundă de nazi zombies şi începe să simtă vibraţii negative dinspre canapeaua cu domniţa inimii lui. Se întoarce zâmbind vinovat spre tine (pentru că experienţa îi zice că e oablă treaba).

Moment în care:

 1. Începi cu reproşurile.
 2. Începi să plângi.
 3. Suni o prietenă şi-i povesteşti tot păsul inimii tale frânte. Prietenă care ajunge la concluzia: ce măgar.

Acuma Maddame nu ştie ce se petrece în capul alesului tău (bine, ştie ce s-a petrecut în capul alesului ei atunci când a suferit, neînţeleasă, în colţ, fix înainte de a se lecui de suferinţă pentru tot restul vieţii).

Probabilitatea cea mai mare este însă ca el să nu citească gânduri şi să rămână perplex la reproşurile tale cum că nu te-ar înţelege.

Nu mai bine urmezi tu scenariul testat 100% Maddame? Şi anume: atunci când ai o problemă, descrie-i-o alesului aşa cum i-ai povesti prietenei de la punctul 3. După care sugerează-i rezolvarea: acum am nevoie să mă ţii în braţe şi să mă mângâi pe căpşor.  Iubitul tău, care este numit aşa pentru că te iubeşte, cu mare probabilitate va acţiona exact cum sugerezi, pentru că şi el vrea să te vadă fericită.

Concluzia? Tu mulţumită, el nu mai e măgar ci iubit protector.

Cel mai important lucru pe care l-am învăţat în relaţii este că nu putem citi gânduri. Este mult mai uşor să spui sincer şi detaliat ce simţi şi ce aştepţi de la celălalt decât să te aştepţi ca el să empatizeze din oficiu cu ceva ce nu înţelege.

În plus, cum îţi şade ţie, femeie emancipată, să zaci în colţ şi să te victimizezi, în loc să iei situaţia în mânuţele tale cu manichiură impecabilă?

You may also like...

4 Responses

 1. Meowsette says:

  Parca manichiura nu mai era impecabila, motiv in plus de dracusori 🙂

 2. B says:

  Esti fantastica! Ar trebui sa tii cursuri de emancipare feminina.

  Atunci am avea si noi, consortii, sanse mai mari de a ne pastra podoaba capilara pentru mai mult de 30 de ani de viata.

 3. Cata says:

  Doamna Maddame, postul asta ar trebui tiparit cu font de 1,5 metri pe un banner si atarnat de Intercontinental, ca poate mai pricep si altele …

 1. 24 September 2009

  […] This post was mentioned on Twitter by Andrei Bobocea. Andrei Bobocea said: Inca o creatie marca @mad_dame: http://bit.ly/xzkYt. Doamnelor…? […]