Munte! Unde?

Dragii maichii, Maddame şi consortul se apropie cu paşi repezi de marele concediu, adică ăla de vară, sărbătorit în mod tradiţional cu căţăratul pe munţi.

Următoarea doleanţă am la domniile voastre, şi anume:

Ce destinaţie neaoşă de concediu îmi recomandaţi? Ce munte să urcăm, unde prin munte se exclude Bucegiul, Făgăraşul, Piatra Craiului şi în general zonele proxime Braşovului, pentru că le-am gătat deja de la un capăt la altul?

Anul trecut am fost în Apuseni şi am bătut bine zona Padişului.

Anul ăsta de gândeam la ceva nord al Moldovei, Retezat sau chiar din nou Apuseni.  Avem zece zile timp, echipament de munte din ăla serios (dar fără cort, deci purcedem din cabană în cabană, din motive personale) şi suntem deschişi tuturor sugestiilor.

Hai cu sugestiile pentru dor de munte!

You may also like...

13 Responses

 1. Bogdan says:

  De Apuseni n-ai cum sa te saturi. Ati vazut doar putin… incercati tot in zona, Cheile Turzii 😉

 2. Maddame says:

  Da, de asta încă e pe listă Apuseniul. Dar aş vrea nişte trasee mai grele, să ne atingem puţin limitele. Anul trecut au fost Cetăţile Ponorului, tare mi-ar plăcea ceva similar de magnific 😀

 3. artistu says:

  Uite colea un blog care iti poate da idei, de la ture HARD pana la SOFT cu tot cu copilasi!

 4. Maddame says:

  Excelent. Săr’mâna.

 5. Robintel says:

  Cred că în Retezat vă veţi găsi liniştea în concediu.

 6. Maddame says:

  Ochei, optiunile s-au restrans brusc intre Retezat, Bihor si Rarau-Giumalau plus mănăstirile din nordul Moldovei. Sugestii?

  Pentru fani: la Himalaya au reduceri la bocancii Raichle. Eu mi-am luat o pereche cu 250 de lei, care (cunoscătorii ştie) este un preţ excelent pentru bocancii profi.

 7. gabriel says:

  retezat… trageti la cabana pietrele si de acolo la cateva ore de mers, 2 – 4, aveti privelisti si trasee de “heaven and hell”. atentie la echipament si autorizatii de acces. altfel…drum bun !

 8. Tocmai m-am intors din Ceahlau unde a fost minunat. Recomand.

 9. Maddame says:

  Merci pentru sugestii, dragilor.

  Ne-am hotarat sa mergem în Retezat. Gabriel, mulţumesc mult pentru sugestia cu cabana Pietrele, cazarea era singurul lucru pe care nu îl bătusem în cuie încă.

  Ştii cumva de unde putem face rost de autorizaţii de acces?

  @ FiicaBucureştiului Ceahlăul e în plan pentru anul viitor.

 10. gabriel says:

  nu stiu ce sa spun despre autorizatii. ultima oara am calcat in retezat cand inca nu era atat faasss cu autorizatiile. o logica normala si fireasca a lucrurilor ar face sa gasesti autorizatii la orice cabana din retezat.

 11. Decebal says:

  Retazat, clar!

  Primul (gasit de noi, mai exact de Domnitza) loc din tara asta unde natura e 100% stapana, unde mergi ore fara sa vezi om, casa, masina, gunoi! Peisaj de munte asa cum doar in romane gasesti.
  Totul a fost la superlativ in vacanta aia!

 12. Dojo says:

  Am fo’ acum vreo 8 ani in Ceahlau. Rupt genunchii de la Durau la cota nus’ cat (cabana Dochia), dar arata de crapi. Frumoasa tara Moldovei, asta e clar. Pacat ca vorbesc aia. Am ras si cu dosul, cand i-am auzit cu dulshele grai. De fapt se intampla la fel cand imi vin rubedeniile de acolo 😀

  DISTRACTIE placuta in ze mountain. VREM POZE .. multe adica 🙂