Mamaia, cuibuşor de nebuni(i)

Am fostără la Mamaia, deci. Chiar dacă nici Maddame, nici consortul nu se prea omoară după mare, soare şi raze ultraviolete.

Totuşi, cu ocazie de “n-am mai ieşit de o lună din Bucureşti, hai să mai respirăm şi aer fără noxe” şi cu mijlocirea tratativelor îndelungate, Maddame, domnul M şi prietenii noştri SS au purces în pelerinaj la Mamaia, după mai mult de un deceniu lipsă din partea subsemnatei.

Mamaia e ca un gherţoi care a prins potul cel mare. Habar n-are ce vrea de la viaţă, nu se spală prea des, dar îşi dă cu Şanel, că e scump şi-a văzut la Gogu din Italia că aşa face oamenii cu bani.

 • Mare mister nedescifrat: de ce digeii de pe plajă pun muzică de club în toiul zilei? De ce să nu ascultăm valurile mării, dacă tot mergem la mare? Sau nişte muzică cilău, în surdină, să se poată şi creierul nostru dezlipi de gălăgie şi stres? Nu! La Mamaia îţi bate tuci-tuci în timpane cât e ziua de lungă. O piesă lungă, repetitivă şi plictisitoare. Tuci-tuci-tuci-tuci.
 • Alt mister nedescifrat: Dacă tot amenajezi plajă de mare fiţ, de ce nu crăcănezi mai mult distanţa dintre sezlonguri? Bine, pui paturi pe plajă că aşa ai văzut tu la văru’ Gogu din Italia. Dar de ce unul lângă altul, să-şi miroasă gherţoii fluidele corporale unul celuilalt?
 • Marea caldă, dar plină de salată.Trebuia să înoţi până în curte la mama zmeului ca să fie limpede.
 • Hotelul ăla cu maşinile, Rex: chiar nu vede nimeni că are geamuri termopan albe, neacoperite? Din alea de bloc comunist renovat?
 • Ţâţe multe. Unele frumoase.
 • Noua specie de mamifer marin: balena roşie eşuată. De sex masculin sau feminin, iniţial decolorată, balena stă la soare toată ziua, cu o nesimţire demnă de cele mai ambiţioase recorduri, până când culoarea i se schimbă în cea care îi dă numele. Se cojeşte, suferă de arsuri, dar o ia de la capăt. Exemplarele feminine sunt adeseori posesoare de mamele mari şi atârnătoare, pe care le poartă la vedere şi care se aşează în părţi, la stânga şi la dreapta burţii imense.
 • Bărbaţii români încă sunt de părere că este cul să poarte chiloţi la plajă. Nu e. Vă rog, în numele celui mai elementar simţ estetic, nu ni-l mai fâlfâiţi pe agentul 070 în faţă. Dacă nu sunteţi înotători de performanţă şi nu vreţi să treceţi marea înot, purtaţi slip cu măcar un pic de mânecuţă. Cu atât mai mult cu cât nu mai sunteţi cei mai tineri.

Totuşi, plajă + o carte + nectarine + domnul M + înotat mult + soare cu măsură  egal atmosferă de vacanţă. Pentru restul există Mastercard.

You may also like...

9 Responses

 1. anatati says:

  Eu te admir că ai avut nervi de Mamaia. În altă ordine de idei, eu visez la un loc de pus cortul, izolat de lume, undeva după Năvodari, cică există Vadu’ 🙂 Acolo merge familia N vara asta 😀

 2. Maddame says:

  Nah, noi am fost invitaţi la prietenii noştri (cu părinţi în Constanţa) şi deci am mers la plaja cea mai apropiată. De capul nostru nu cred că am fi mers la mare deloc.

  Juniorul ce zice de cort? Îi place?

 3. Silvia says:

  mai de acord pana la slipi 🙂 desi pana la slipi daca nu fac clic pe poza. daca o vad atunci 100% de acord cu tine 🙂 Acum cu slipii este un issue: ei sunt made for swimming si ca atare nu o sa vezi inotatori cu shorts decat max cu costum din ala de rechin :-). Problema e ca ca plaja nu te duci sa fii cat mai “aquadinamic” ca sa zic asa mai ales daca scopul nu este sa scoti un timp cat mai bun.

  Pe de alta parte populatiile sud-americane se imbraca tot asa…ca de surful nu are a face cu un bronz perfect si nu e prea macho pt ei.

  Deci este “cul” si corect atata timp cat este …estetic? Si oricum ne oripilam de orice asa ca probabil domnii se gandesc ca o sa uitam cand vine minunata ziua de luni si o sa ne amintim numai de mare si de nisip 🙂

 4. One of the two says:

  votam plaje cu clisee turcoaz. sau ma rog, Saturn, ca acolo e miezul :))

 5. Stephanie says:

  Mamaia? Thanks, but no thanks!
  Am fost acu doi ani, acu trei ani, si anul trecut am ajuns in sudul Frantei.
  Costul a fost tot ala (si se ziceca Franta e teribil de scumpa), iar conditiile… am crezut ca am murit si am ajuns in rai.
  Nu tu cocalari cu pitipoancele aferente (le gasesti peste tot in Turcia, Grecia si Bulgaria), nu tu manele, nu tu jeg pe plaja .
  Anul acesta nu reusesc sa ajung acolo… dar nici nu merg la noi.

 6. anatati says:

  But of course 😀 Juniorul nostru e obişnuit cu cele mai aprige condiţii că-l facem spartan :)))) Testăm cortul deja de anul trecut.

 7. Maddame says:

  Când se va naşte juniorul M (peste vreo 2 ani, aşa), trec prin Banat pentru nişte cursuri de educaţie. Te admir mai mult cu fiecare chestie din asta pe care mi-o povesteşti.

 8. anatati says:

  Sper numa’ să nu mi se urce la cap admiraţia :D. Deci fii atentă, cam de pe la 8 luni (nu contează că nu merge bine în picioare) juniorul sau junioara M, împreună cu familia M sunt bineveniţi în Banat să guste ieşirile la iarbă verde. Acuma asta cu 8 luni e relativă, depinde cum îl prinde vara, dacă are numai 6 nu-i bai.

  Să zic succes la procreat? Sau să mai aştept cu urările?

 9. Ladybird says:

  super povestirea 🙂 si cu Mastercadrul 🙂 tre’ sa-ti dea vreun premiu ceva pentru reclama