O moarte care nu dovedeşte nimic

A murit Maicăl. Ajunge şi Maddame la spartul târgului cu vestea, şi asta numai pentru că ieri pe plantaţie s-au făcut tabere. Unii ziceau că a fost un nevinovat folosit de toată lumea din jur iar ceilalţi că a fost pedofil, homosexual, alea. Trona consens asupra unei singure chestii: muzica lui va dăinui etern, geniu muzical etc etc etc.

Frumos ar fi să scrie şi Maddame una-alta despre “nu ne interesează viaţa lui, dar muzica lui a fost …etc etc etc.”

Adevărul e că muzica lui MJ mi-a fost perfect paralelă în ultimii cel puţin 15 ani. Ultima oară am ascultat MJ prin clasa a cincea, şi asta numai pentru că habar n-aveam ce muzică îmi place, experimentam carevasăzică (un eufemism pentru “de abia îmi ştersesem mucii de la nas şi ascultam cam ce se găsea în piaţă pe tarabe”). De atunci, nix, nada.

Şi asta nu pentru că MJ n-ar fi cântat bine, ci efectiv pentru că nu consider muzica pop demnă de luat prea mult în seamă. Nah, au fost anii 80, frezele punk şi umerii supradimensionaţi, femeile care arătau ca bărbaţii şi Kiss (google it). Au fost. Au trecut. Şi chiar nu cred că au lăsat cine ştie ce moştenire în materie de muzică. Odihnească-se în pace şi să sperăm că n-o să îi treacă nimănui prin cap să-i reînvie (şi că moda de anul ăsta e o eroare regretabilă).

De aia nu prea mă atinge MJ. A murit un om, a murit de tânăr, e trist. Era cam de vârsta părinţilor mei, ceea ce îmi trezeşte anumite angoase. Dar ar fi cel puţin ipocrit din partea mea să plâng moartea unui mare artist.

You may also like...

2 Responses

  1. anatati says:

    Mie a început să-mi placă Michael mult mai târziu. Prin facultate, după ce deja nu mai era în vogă. Nu ştiu ce să zic, am reascultat ieri câteva din cele mai cunoscute piese. Nu se compară cu nimic din ce există deja. Videoclipurile, dansul, vocea, versurile (Earth Song e genial) …
    Şi totuşi, poate datorită vieţii sale controversate … nu pot să spun că l-am apreciat…

  2. one of the two says:

    eu am fost mare fana pana printr-a saptea. si o sa il regret. mai multe over lunch 🙂