Să omorâm gândacii cu barosul

Maddame s-a trezit azi cu durere de cap. Drept pentru care, în drum spre plantaţie, s-a oprit pe la farmacie pentru leac.

Farmacista cu siguranţă avea un training ţeapăn de vânzări în spate.

  • Saridon aveţi?
  • Avem cu  ibuprofen.
  • Din ăla cu paracetamol n-aveţi?
  • Păi nu.
  • Dar ceva fără ibuprofen, pentru dureri de cap?
  • Păi avem xyz, cu codeină şi cafeină. E foarte bun, să ştiţi!
  • (Femeie, cum să vreau codeină! Au nu ştii tu oare că nu e cel mai sigur medicament din lume, creează dependenţă rapid, are mama şi tata efectelor adverse etc? DE CE aş vrea să iau codeină pentru o simplă, nenorocită de durere de cap?) Nu, n-aş vrea cu codeină. Daţi-mi saridonul atunci.

Nici nu mă mai mir că viruşii mutează de la un an la altul, că se descoperă boli din ce în ce mai grave şi viruşi rezistenţi la orice tratament. Păi dacă stimatele companii producătoare de medicamente creează reţete de bomboane din ce în ce mai concentrate, dacă nu mai găseşti leacuri simple pentru probleme simple, dacă turnăm în noi pastile fără discernământ, dacă farmaciştii sunt antrenaţi să vândă şi nu să consilieze bolnavul, dacă doctorii sunt încurajaţi să prescrie medicamentele unei anumite companii în schimbul unor premii, cum mama zmeului să nu devenim nişte legume bune de îndopat cu droguri, care se panichează la prima adiere de gripă şi leşină graţios la a doua?

You may also like...

4 Responses

  1. Zenu says:

    Leacul preferat de mine este ceaiul verde (tare) – e bun şi pentru Zen. De ocazii speciale – citramon (cu cofeină ce-i drept) – costă mai nimica şi e infailibil.

    Despre dureri de cap avea o vorbă tata unei prietene: “Da oare cât bea, femeia asta că o doare atât de des capul?!” 🙂 Sorry, bărbaţii o fi pe alocuri macho, pe alocuri naivi, dar în schimb ştiu de ce îi doare capul :))

    • Maddame says:

      Femeia subsemnată de data asta n-a băut ni’ca :).
      Dar din experienţă feminină ştiu că durerea de azi dimineaţă nu trecea cu cofeină, hidratare sau ceai. În schimb trece cu cel mai uşor calmant. Ceea ce-mi sugerează şi efect placebo, dar ce să-i faci.
      Femei suntem şi nimic din ce e femeiesc nu ne e străin.

  2. Maddame says:

    Dar, stimabile, acum îţi ascult sfatul şi beau un ceai verde. Dacă nu medicinal, măcar pentru zen. Bad karma today 😀

  3. Zenu says:

    Io: 2 beri + 1 citramon 🙁 Da’ ieri o fo’ o zi fabuloasă – totul ieșea brici. Cum zicea o colegă – viața e ca o zebră: o dungă albă, una neagră. Important e să nu mergi de lungul, ci de-a latul lor 🙂