Chestii de digerat după masă

Ia de-aici şi cujetă în ce lume colorată trăim:

Ideea de egalitate între oameni şi de drepturi ale omului e mai veche de 3,000 de ani, prima menţiune fiind în Codexul Ur-Nammu, de origine sumeriană. În ţările islamice, unele ţări africane şi Orientul Îndepărtat nu s-a auzit de ele nici azi.

În ţările arabe fundamentaliste dobânda “riba” este ilegală fiind interpretată drept camătă. Băncile arabe funcţionează pe bază de dobândă 0%. Zis-a profetul că riba e mai nasoală decât futerea de mamă. Arabii mai degrabă ar mânca porc decât să ceară dobândă.

Constituţia României nu prevede egalitatea pe bază de gen. Adică dacă ai chef să discriminezi un transsexual, n-are ce să-ţi facă, decât să-ţi spargă mufa pentru că e mai înalt decât tine.

Sinuciderea activă asistată este considerată crimă cam peste tot, mai puţin în BeNeLux şi în Elveţia, unde e acceptată sub anumite condiţii. Deci dacă vrei să mori liniştit, aplică pentru cetăţenie belgiană.

Legislaţia română interzice întreruperea neterapeutică a sarcinilor care au depăşit 14 săptămâni. Pedeapsa (pentru doctori) este închisoarea între 6 luni şi 3 ani. Pentru aia, avortul autoprovocat nu este pedepsit neam, în virtutea dreptului elementar al persoanei de a dispune de propriul corp după bunul său plac. Imaginea femeii care îşi omoară copilul, şi pe ea eventual, cu plante toxice sau alte mijloace din atelierul propriu nu mai pare deodată atât de absurdă, corect?

You may also like...

7 Responses

 1. frm says:

  daca mai ziceai si de gripa porcului la om eram deja cu lama pe vena … apropos, ca tot le cunosti tu pe toate, primul care a facut gripa asta a fost porcu’ sau omu’?

 2. Mad Dame says:

  Prietene, dacă aş ajunge într-o zi să le cunosc pe toate, aş cere cetăţenie elvețiană sau belgiană/olandeză/luxemburgheză în secunda doi 😀
  Cine a fost mai întâi? Producătorii de măşti anti-gripă. Părerea mea…

 3. Înainte de cină…

  Diversitatea asta legislativă este chiar captivantă. Atâtica lucru pentru caracterul moral al legilor (sau elvețienii n-au treabă cu morala?).

  Între timp:
  1) În Arabia Saudită nu există impozite (la ce bun când există petrol, slavă lui Allah!)
  2) În Etiopia nu a avut loc criză financiară (fiindcă nu există piață financiară)
  3) În Moldova există cota „0” pe impozitul pe venit al persoanelor juridice (deocamdată)

  Da ce în România nu s-a rulat „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”? Întreb și io din curiozitate…

 4. Mad Dame says:

  Cota de impozitare în Moldova nu este 0 pentru că e un an cu amnistie fiscală (a se citi electoral)?

  Slavă lui Allah, încă mai râd de comentariul simpatic 😀

  A propos, crezi că sinuciderea asistată este imorală?

 5. Nu, că-s potcovit cu „Mar Adentro”. Scaunul electric este imoral, chiar dacă e foarte costisitoare închisoarea pe viață 🙁
  Dar legalul cu moralul nu se leagă de fiecare dată bine. Vezi și „Notes on the Scandal”. Și Murakami scrie foarte bine la acest subiect în „După întuneric”…

 6. Mad Dame says:

  Știi că nu m-am apropiat până acum de autori japonezi? Singurul care m-a captivat a fost Kazuo Ishiguro, dar el era atipic, englezit. Și sinistrul de Mishima, care nu mi-a plăcut neam. Într-un fel ezit pentru că e o cultură pe care nu o înțeleg. În fine. Poate ar trebui să trec peste prag și să-l citesc pe Murakami.

 7. Murakami e neam de-al nostru. De Mishima tre’ să fiu de acord. În „Templul de aur” mai e cum e (în special pentru vârsta de 18 ani când m-a fascinat), în chimb în „Confesiunile unei măști” e de temut. În „Soare și oțel” – pur și simplu înfiorător…