Plângăcioșii

În general, îmi place să ascult și sunt relativ sfătoasă și disponibilă pentru discuții de orice fel și oricât de personale. Dar plângăcioșii mă scot din sărite.

Hai, îi știi, n-ai cum să nu-i știi, trebuie să-i știi! Plângăcioșii, veșnici ipohondri, nemulțumiți de viața lor și dispuși la critici și bârfe despre viața celor din jur, oscilează puternic între verdicte definitive “Cine nu mă place poate să mă pupe-n cur, nu-mi pasă de părerea nimănui!” și lamentări penibile “Nimeni nu mă iubește, nimănui nu-i pasă de mine, viața mea e de căcat, arăt ca dracu și mai bine nu m-aș fi născut!”.

Problema cu plângăciosul e că nu te prinzi din prima că e plângăcios. La început, fiind un tip deschis, pare interesant, dacă începe să-ți povestească o problemă îl asculți, că nah, poate vrea un sfat omul și te-a găsit pe tine mai înțelept (ooo, ce bine te simți, orgoliul se umflă, cineva are nevoie de sfatul tău!). 15 ore mai târziu ești tot acolo și asculți pentru a 8-a oară cum părinții lui l-au condamnat la ratare pentru că nici unul dintre ei n-a terminat facultatea și muncesc în uzină.

Vrei să scapi? Hahaaaa – nu poți! Acum deja sunteți prieteni, vă leagă 15 ore de discuții intime, cum poți să afirmi că între voi nu este un fir invizibil care vă va uni pe vecie? Insensibilule ce ești!

Nou! Senzațional! Maddame – alchimistul relațiilor tale, prezintă: Mic îndrumar pentru plângăcioși.

1. Dacă ai impresia că arăți ca dracu, probabil așa e. Nu te mai smiorcăi și încearcă să faci ceva. Ești gras(ă)? Treci la alergat! Dacă nu te poți schimba, învață să te accepți.

2. N-ai prieteni? Păi cum să ai dacă tot ce faci e să te plângi? Nimeni n-o să te iubească din milă, obișnuiește-te cu ideea și învață că într-o prietenie trebuie să și oferi, nu numai să ceri. E valabil și pentru relații.

3. Serviciul e de căcat? Când ai făcut ultima oară un curs de perfecționare? Ce aduci nou muncii tale? Mergi ca un robot la birou în fiecare zi, sau încerci să fii creativ? Tot e de căcat? Actualizează-ți CVul și marș la interviuri.

4. Sexul e prost? Știi că sex se face în doi, deci poate ar trebui să fii și tu acolo, și să nu te mai gândești ce ratat(ă) ești în timp ce alălalt dă din poponeț.

5. Mai bine nu te nășteai? Da, ideea asta mi-a trecut și mie scurt prin minte. Dar ce să-i faci, ești aici, amândurora ne pare rău, să vedem cu remediem situația 😀 .

Viața în general înseamnă efort. Dacă vrei să fii fericit, ai mult de muncă. Începe cu tine. Vrei să te schimbi? Dă-i drumul! Nu vrei? Învață să fii mulțumit cu tine. După asta, treci la restul vieții tale.

You may also like...

10 Responses

  1. in interiorul meu zace un mare plangacios . iata .. am recunoscut-o … dar am obiceiul sa tac si sa indur … deci sunt pe jumatate salvat :))

  2. Mad Dame says:

    Martirule!

  3. daaaaaaaaaaaaaaaa … in sfarsit … cineva care ma vede pentru ceea ce sunt cu adevarat : un martir . 😀 :))

  4. katmai says:

    de ce sa plangi? viata e a dracu` de misto, daca stii sa vezi mereu jumatatea plina.

  5. Gia says:

    Aceasta specie urbana e din ce in ce mai cunoscuta. Am intalnit si eu genul, storc din tine toata energia si te incarca cu “problemele” lor pana iti pierzi toata empatia si o iei la goana in sensul opus. Ce ma mira pe mine este ca pe ei nu ii intereseaza cu adevarat sfatul ci doar sa le asculte cineva vaicareala. Cand au terminat, ei s-au linistit si tu ramai sa meditezi la valurile vietii (lor) :))

  6. Mad Dame says:

    Ceea ce mi-a sugerat expresia “coş de gunoi psihologic”. Nu vrem să fim asta. Nicio milă pentru plângăcioşi! 😉

  7. Ce zici de națiunea nefericiților (adică, hm, basarabenii). Vezi și tu http://online.wsj.com/article/SB124025997653636315.html Curios lucru, 50% de plângăcioși în țară și ceilalți, ce ne facem?

  8. Mad Dame says:

    Nu mi-aș permite niciodată să cataloghez poporul moldovean ca fiind plângăcios. Nefericit, da, dar nu plângăcios.

    Mi-a plăcut foarte mult articolul, întradevăr lipsa unei identități și faptul că Moldova a fost târâtă între Rusia și o anumită apartenență culturală de România e o sursă de confuzie și nefericire.

    O opinie proprie despre situația Moldovei o găsești aici: http://tinyurl.com/dcq967. Dacă nu ești de acord cu ea, te invit la discuție.

  9. sofia says:

    Io-s plangacioasa dar ma lamentez doar la mine-n ograda ca sa nu te scot din saritele alea.

  1. 23 April 2009

    […] Mancaruri alese I 23 04 2009 Mi se plange lumea ca nu are ce face. Ca se simte insingurata si fara chef. Asa ca…sa va dau cate ceva bun de gustat, experiente alese bineinteles dupa gustul propriu si personal, dar placute si care va pot face sa zambiti cu spor.[apropo de oameni care se plang mult, pe unul din blogurile mele de “cafea-de-dimineata”, am gasit o chestie absoult dementiala.Ironie si bun gust. Luati de cititi ce spune Maddame despre plangaciosi] […]