Cum să fii o doamnă: Nu fi leneşă!

Lucrurile stau foarte simplu: puturoşenia e incompatibilă cu statutul unei adevărate doamne. Asta nu înseamnă să faci exces de zel şi să ajungi să dormi trei ore pe noapte (ca o femeie de carieră îndârjită), dar nici să întârzii la toate întâlnirile, să depăşeşti termenele de predare şi să uiţi să speli vasele trei săptămâni.

Lenea la serviciu:

“Oricât de puţin ne-ar plăti, noi putem munci şi mai puţin”, sau “Vremea trece, leafa merge etc”

Nu te va duce mai departe în carieră şi nu te va face să te simţi un om de valoare.

De fapt, rezultă într-un efort şi mai mare, pentru că va trebui să găseşti scuze pentru faptul că nu ţi-ai terminat treaba la timp sau că vrei să trimiţi la client un document plin de greşeli de ortografie. În final, va trebui munceşti de două ori sau să te mulţumeşti cu statutul de angajat sub-mediocru, care în eventualitatea concedierilor zboară primul.

Lenea acasă:

Dezordinea creativă sună tare bine, şi te face să te simţi boemă şi deosebită chiar dacă de fapt, ai suflet de contabil şi imaginaţia unei oi la păscut. În realitate, tot ce face este să-ţi mănânce timp şi nervi atunci când te grăbeşti şi nu găseşti cheile sau descoperi că lenjeria care se potriveşte cu rochia ta nouă fabuloasă trebuia spălată acum trei săptămâni.

Praful pe care ai uitat să-l ştergi de o lună va face aerul înecăcios şi greu de respirat. Vei dormi prost şi te vei trezi cu o dispoziţie de tăiat venele.

Vasele nespălate cu zilele încep să miroasă.

Hainele uitate în coşul de rufe cu săptămânile se vor răzbuna pe tine exact în ziua când ai o şedinţă importantă cu şeful, când vei fi obligată să-ţi asortezi sutienul negru la o bluză subţire albă iar singurii ciorapi pe care îi mai găseşti vor avea un fir dus până la genunchi.

Lenea în general:

Te face să arăţi rău, să te îngraşi, să fii obosită, neîngrijită, mereu pe fugă şi stresată şi să ai impresia mereu că pământul se învârte prea repede pentru ritmul tău.

Vrei să arăţi şi să te comporţi ca o adevărată doamnă? Nu amâna din comoditate şi organizează-te în aşa fel încât să-ţi păstrezi ordinea în viaţă. Nu de mâine, nu de lunea viitoare, de acum!

You may also like...

2 Responses

  1. Eleni says:

    Nu FI lenesa…

    Maddame, imi placi.