Legea 666
“Comisia juridica din Senat intentioneaza sa invite reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) si ai Ministerului de Interne la dezbaterea de saptamana viitoare a proiectului legislativ privind pasapoartele biometrice, retrimis de catre plenul acestei Camere, a anuntat ieri vicepresedintele Comisiei juridice din Senat, Iulian Urban.”
De aici.
Măi frumoşilor, măi pinguinilor, ultima dată când am verificat, România era o ţară laică, corect?
Atunci ce mama zmeului caută Biserica Ortodoxă în dezbaterea unui proiect de lege?
Şi nu-mi veniţi cu dreptul democratic, pentru că ăla ar însemna să ne consultăm cu reprezentanţii tuturor cultelor (religioase, treacă de la mine) şi NGOurilor etc pentru proiectul mă-sii de lege. Dar nu! Noi suntem ortodocşi, deci facem borş pe statul laic şi venim să facem gura mare că paşapoartele au numărul 666 inclus. Pentru că, monşer, ghiavolul stă într-un număr. Unde erai tu, Michiduţă? Iote, într-un amărât de număr de pe paşapoarte.
Hai să trecem peste primii draci si să studiem problema sistematic.
Punctul de vedere al BOR:
Paşapoartele biometrice sunt unealta diavolului pentru că:
- Îngrădesc dreptul la intimitate al persoanei. Dar atunci când popii turnau la Securitate în stil mare secrete aflate sub taina confesiunii (a cărei confidenţialitate e echivalentă Jurământului lui Hipocrate la doctori), în frunte cu Preafericitul care acum a murit, unde era intimitatea persoanei?
- 666. Eu nu mă bag în teoretizarea cu numărul ăsta. Adică nah, sunt oameni care cred în horoscop şi merg la vrăjitoare, un număr al ghiavolului în plus sau în minus nu ridică nivelul mediu de inteligenţă al românului. Dar dacă tu ataci un proiect de lege pe motiv că poate conţine/genera un număr, atunci eu propun abrogarea legii 666 din 2001 “pentru ratificarea Memorandumului de finanţare convenit între Guvernul României şi Comisia Europeană privind etc“. Adică ce, canalizarea din Arad nu e unealta diavolului?
- Într-o ţară democratică, proiectele de lege sunt consfinţite printr-o dezbatere publică. Corect, în Grecia antică, politica se făcea în agora. Mai încoace, în secolul 21, alegem parlamentari care ne reprezintă în sistemul de guvernare. Adică puterea legislativă în stat este Parlamentul, de care în general trebuie să treacă orice lege. Nu intrăm în detalii acum. Democraţia nu înseamnă să îţi dai cu părerea ca un cretin despre orice şi să ai putere de decizie nelimitată tu, Gogu a lu’ Miţă Incultu’. Ţi-ai exercitat dreptul democratic când au fost alegerile. În rest, deciziile legislative sunt luate în numele tău prin aleşii tăi.
Punctul de vedere al Senatului:
- Mama zmeului, BOR controlează prostimea, iar noi avem nevoie de prostime la viitoarele alegeri. Deci hai să-i dăm un os de ros BOR-ului, ca măsură populistă, că nu ne strică la nimic.
Punctul de vedere, umil, Mad Dame:
- Ce-ar fi dacă BOR s-ar amesteca în procesul legislativ mereu? BOR e împotria contracepţiei, împotriva avortului etc. V-ar plăcea să mai avem nişte decreţei şi în 2009?
- Ce-ar fi dacă, în numele democraţiei, am asculta toate cultele religioase când e vorba de o lege? Ţi-ar plăcea, prietene, dacă Senatul s-ar consulta cu, să zicem, Martorii lui Iehova?
- Musulmanii au Sharia Law, ceea ce înseamnă fundamentalism religios. Adică legile sunt date de Coran în primul rând. Ar fi fain să avem în loc de Constituţie Noul Testament, nu?
- Dacă ai auzi că Papa s-a amestecat printre Parlamentarii europeni cu sugestii, ai râde şi cu curul, corect?
- Atâta timp cât BOR a turnat la Securitate, a plecat capul atunci când se dărâmau biserici etc, ciocu’ mic acum, şi capul în pământ. Din punctul meu de vedere, şi-a pierdut dreptul la orice replică. Cel târziu atunci când a declarat imunitate pentru popii turnători.
- Cât încă suntem stat laic, BOR n-are ce căuta în legislaţie.
- Mişcarea Senatului a fost o mişcare populistă ieftină, pe baza faptului că BOR are încă o mare influenţă asupra pulimii. Care pulime ne ajută să ne mai alegem încă un mandat, monşer, nu-i aşa?
- Atâta timp cât tu, român verde, foloseşti internetul, nu te deranjează camerele de filmat din supermarketuri (fie ele şi in cabina de probă), vorbeşti tare la telefon în public despre cele mai intime chestii, accepţi reclama personalizată şi folosirea datelor tale în scop de marketing de către nuştiuce corporaţii, şi în acelaşi timp te iriţi magistral pentru că poza şi amprenta ta vor fi encriptate pe paşaport, ai face un mare serviciu ţării dacă ai muri. Discret, fără vâlvă, ca să-ţi păstrezi dreptul la intimitate.
LE: Uite ce zice Melk pe aceeaşi temă.
eii … iote ca iar discutam despre biserica si ale ei actiuni . ii acordam prea multa energie parerea mea . biserica ramane totusi o simpla institutie . dar stii si tu asta … nu imi place sa discut cu tine pentru ca nu prea ma pot contrazice cu tine …
o sa spun totusi ceva … asta ar trebui sa fie cea mai mica grija a noastra . avem altele mai mari din pacate .
dar trebuie sa fure ochii romanului de la ce conteaza cu adevarat . si asta e o metoda de a face asta .
Mais non, chiar vreau să mă contrazici, ai un fel adorabil de a face asta, şi puncte de vedere foarte foarte faine.
Cred că se vede că nu sunt un fan al BORului. Prea multe contradicţii şi prea puţină toleranţă pentru un cult religios. În plus, cred că are impresia că încă suntem în Evul Mediu, unde biserica era întradevăr o putere în stat.
Da, avem griji mai mari, dar cred că prin măsuri din astea se propagă marea indobitocire a neamului. Care, în final, e sursa unor probleme mult mai grave.
nu poti fi un fan al bor’ului .
vezi tu … si sunt sigur ca stii si tu asta … sa zicem ca as accepta existenta unui dumnezeu … sunt absolut sigur ca dumnezeu se uita de sus la noi si isi spune : “cum draq a-ti inteles voi cuvantul meu amaratilor ?”
daca exista un dumnezeu … cred ca el inseamna toleranta , inseamna iubire , inseamna respect fata de cel de langa tine si fata de ceea ce te inconjoara si etc etc .
biserica …. nu numai cea ortodoxa … nu propovaduieste nici unul din lucrurile astea .
desi nu cred in dumnezeu … cred ca il inteleg mai bine decat cei mai impatimiti credinciosi .
stii cum e asta ? ca si cu baba aia de pe palierul meu care imi vorbeste mereu de dumnezeu dar imi dracuie cainele .
crezi foarte bine . mass-media asta inseamna practic . atragerea atentiei de la ce conteaza cu adevarat .
acum , si asta o spun in necunostinta de cauza pentru ca nu citesc presa si nu ma uit la stiri – dar … din ce am vazut eu … cate publicatii s-au concentrat pe bugetul absurd pe care si l-a facut boc ? si cate publicatii s-au concentrat pe cine se afla in guvernul boc ?
ma repet : nu stiu sigur daca am sau nu dreptate . dar cred ca mai multe s-au concentrat pe componenta acestui guvern ( lucru important ce-i drept dar … ) si mai putine s-au concentrat pe bugetul ala ( lucru mult mai important , parerea mea , decat componenta guvernului ) .
si din nou …. am facut , practic , o continuare a ceea ce ai spus tu .
asta e motivul pentru care nu ma contrazic cu tine : pentru ca sunt de acord cu tine .
cand nu voi fi … crede-ma ca nu imi va fi jena sa imi expun un punct de vedere .