Până nu uit

“Da, e interesantă ideea ta.”

Interesant e cel mai puţin expresiv cuvânt din lume. Nu spune nimic. Spune numai că, eventual, ai auzit (nu ascultat, auzit!) ce a zis gogul de lângă tine. Nu exprimă nicio părere, nu ia atitudine, nu evocă, nu concluzionează. Ni’c, nix, nada.

Ce spune despre tine? Că ai prea puţină personalitate ca să-mi spui “M, mănânci căcat!”, că n-ai înţeles nimic din nimic sau că te doare-n cur de ceea ce am zis.

În ultimul caz eşti mult mai tare dacă-mi spui că te doare-n cur exact cu aceste cuvinte. N-am pretenţia să te ating profund, aşa că n-o să ma simt jignită dacă mă ignori.

În cazul în care n-ai înţeles nimic, problema e la tine. E nasol să nu înţelegi nimic din nimic. Pune mâna pe o carte, un ziar, ceva, ca să nu fii degeaba.

Recomandare Maddame! Pentru sănătatea discursului tău!

Nu folosi cuvântul interesant de sine stătător. Descrie, analizează, concluzionează.

Ceva nu este “interesant”, este “interesant” pentru că: A, B, C. Pentru că orice discurs e în primul rând o invitaţie la discuţie. Gogii care emit păreri autosuficiente şi nu lasă loc de interpretări, să scrie o carte. Sau să-şi tragă blog. În orice caz, să nu polueze fonic aerul din jurul meu.

You may also like...

2 Responses

  1. Maddy says:

    eu folosesc cuvantul interesant pentru a descrie produse sau servicii de care am parari proaste dar nu`mi permit sa`i zic persoanei care ma intreaba. “iti place bluza asta?” , “da….e….interesanta”.

  2. Mad Dame says:

    În orice caz, n-am văzut pe nimeni să folosească “interesant” când descrie ceva bun sau frumos. E un cuvânt cu care te eschivezi mai mult decât exprimi o părere.

    La mine bluza e “hmmm, merge” 😉